Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Västs förvaltning stödjer institutioner, forskare och lärare på ett tillmötesgående, effektivt sätt av högsta kvalitet. För att vidareutveckla högskolans stöd avseende ansökningar om extern forskningsfinansiering söker vi nu en senior forskningsrådgivare till Högskolans Grants and Innovation Office (GIO) med inriktning mot EU ansökningar.

Grants and Innovation Office vid Högskolan Väst arbetar i tät kontakt med högskolans institutionsledningar, forskargrupper, forskare och lärare. GIO stödjer olika former av externfinansierad verksamhet och utvecklar löpande stödet avseende utbildnings- och forskningsuppdrag. GIO arbetar dessutom med stöd till projektkoordinering av större externfinansierade projekt.

Anställningen är ett vikariat.

Arbetsuppgifter

Högskolan Väst är inne i en spännande utvecklingsfas där ansökningar för externfinansiering till större internationella projekt är en viktig del. En del av denna utveckling inkluderar formandet av ett internationellt universitet tillsammans med åtta andra lärosäten i Europa – STARS EU. 

Som stöd i Högskolans Västs fortsatta arbete med internationella ansökningar söker vi nu efter en senior forskningsrådgivare med primär inriktning mot EU-finansiering.

Som senior forskningsrådgivare blir din viktigaste uppgift att ge operativt och strategiskt stöd till Högskolans forskare avseende ansökningar om EU-finansiering, med målsättningen att fler ansökningar leder till framgångsrika forskningsprojekt. Stödet är främst inriktat mot EU- ansökningar men kommer även inkludera stöd till ansökningar mot nationella finansiärer och mobilitetsprojekt.

I tjänsten som forskningsrådgivare kommer du bland annat att:

•    Bevaka nyheter och utlysningar i första hand från EU och andra internationella forskningsfinansiärer för att hålla forskarna uppdaterade om aktuella utlysningar.

•    Arbeta med avancerad rådgivning i samband med forskningsansökningar, i huvudsak med inriktning mot EU som forskningsfinansiär och då särskilt EU:s ramprogram – men även mot nationella forskningsfinansiärer.

•    Bistå forskare i planeringen och genomförandet av forskningsansökningar, t.ex. genom att ge stöd avseende utformandet av projektplan, dimensionering av budget och stöd till att leda konsortier för EU projekt.

•    Initiera och genomföra internutbildningar, seminarier och workshops i syfte att öka kvaliteten i ansökningar och därmed antalet beviljade bidrag.

•    Vara rådgivande till Högskolans ledning i frågor som rör internationell forskningsfinansiering och bidra till att utveckla strategier för ökad extern forskningsfinansiering från EU:s program.

•    I team med övriga rådgivare och specialister vid Grants Office delta i gemensamt utvecklingsarbete, d.v.s. utveckla processer, arbetsmetoder och interna kommunikationskanaler.


Stödet till EU ansökningar inom ramen för tjänsten har primär inriktning mot forsking inom teknik och ingenjörsvetenskap.

Arbetet förutsätter nära samverkan med övriga stödfunktioner både inom Högskolan Väst och med andra organisationer/finansiärer inom och utom högskolesektorn.

Krav

•    Vi söker dig med doktorsexamen inom natur- eller ingenjörsvetenskapliga områden och som har erfarenhet av att skriva, utvärdera, leda och samordna forsknings- och innovationsprojekt i en internationell kontext. Du har goda kunskaper om internationell forskningsfinansiering. Du har med fördel ett internationellt nätverk bland forskare och näringsliv.

•    Du har erfarenhet av rådgivande uppgifter med hög servicenivå. Som forskningsrådgivare trivs du med att arbeta verksamhetsnära och växla perspektiv mellan det strategiska och operativa. Du är kommunikativ och har lätt för att lära ut och informera om ditt kunskapsområde på ett intresseväckande sätt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.

•    Erfarenhet av att söka och medverka in EU finansierade EU projekt.

•    Tidigare erfarenhet av att arbete som forskningsrådgivare med kompetens inom EU ansökningar.

 

Eftersom arbetet ibland innebär korta deadlines har du mycket god förmåga att prioritera. Som forskningsrådgivare arbetar du självständigt så väl som i team. Du har därför god samarbetsförmåga samtidigt som du arbetar självständigt och är drivande. Arbetet kräver hög flexibilitet, samarbetsförmåga och god förmåga att anpassa sig till ändrade förutsättningar och rutiner.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/377
Kontakt
  • Peter Olofsson-Sahl, +46520-223305
Facklig företrädare
  • Bent Floberg, Saco-S, 0520-223932
  • Victoria Sjöstedt, OFR, 0721-600157
Publicerat 2024-01-03
Sista ansökningsdag 2024-02-15

Tillbaka till lediga jobb