Högskolan Väst, Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Enheten Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling

Enheten fokuserar på stöd till studenter, undervisande personal och forskare. På enheten jobbar exempelvis bibliotekarier, studie- och karriärvägledare, IKT-pedagoger och personer som inriktar sig mot stöd till studenter med funktionsnedsättning. Enheten har ca 35 anställda och är en stark samarbetspartner med institutioner och andra avdelningar inom Högskolan Väst. Vi arbetar med ett tydligt användarperspektiv och jobbar mycket med att möta studenter och forskare; i bibliotek, i undervisning, i vägledande samtal eller annan individuell handledning.

Vi arbetar i en teamorganisation där teamen och dess medlemmar ska känna att de har goda förutsättningar att påverka samt känna ägande över sina arbetsuppgifter. Vi söker nu en medarbetare till vårt Team Funka som tillsammans med kollegor ska arbeta som Samordnare för studenter med funktionsnedsättning. Du ska även lägga en del av arbetstiden på att arbeta som Studiehandledare till studenter från studieovana hem.

Du kommer vara en del av enhetens arbete för att fler studenter ska nå framgångsrika studier.

Arbetsuppgifter

Som samordnare handlägger och samordnar du pedagogiskt stöd till studenter och doktorander med funktionsnedsättningar. Utifrån studentens behov och gällande regelverk administrerar du det pedagogiska stödet och ansvarar för beslut och rekommendationer.

Studiehandledare är en ny arbetsuppgift på högskolan och innebär att du ska handleda och guida studenter med studieovan bakgrund som behöver hjälp med att skapa struktur i studierna samt att utveckla, planera och genomföra aktiviteter som förebygger studierelaterad ohälsa. Som studiehandledare arbetar du med att utveckla rutiner och arbetssätt för studenter du möter. Du samarbetar med de andra samordnarna i teamet, studievägledare, lärare, kuratorer, skrivhandledare och studentkåren.

Du arbetar även med att utveckla verksamheten tillsammans med lärare och övrig personal ur ett tillgänglighetsperspektiv. Vårt proaktiva stöd ska utvecklas tillsammans med dig och dina kollegor. I teamet fördelar ni ansvarsuppgifter och arbetsuppgifter tillsammans och kommer gemensamt fram till era administrativa processer och mål med verksamheten.

Administration är en viktig del i arbetet, exempelvis via systemet NAIS och med att informera studenter via webb och lärplattform. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service. Du håller i utbildningsinsatser för studenter, doktorander, lärare och administrativ personal samt sköter daglig dokumentation.

Löpande omvärldsbevakning är en förutsättning för att kunna bidra med aktuella kunskaper inom området.

Om dig..

Nu söker vid dig som på ett engagerat sätt vägleder studenter, doktorander och lärare i enskilda samtal eller gruppsamtal för att stötta lärande och tillgänglighet. Du har vana av att arbeta med digitala verktyg och behärskar svenska och engelska i tal och skrift

Arbetsbelastningen är periodvis hög varför stresstålighet och förmåga att prioritera arbetsuppgifter är viktigt.

Som person ska du vara en god pedagog, strukturerad och lyhörd. Du är ansvarstagande och har en utpräglad teamkänsla och gillar att samarbeta, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och ta initiativ. Vi vill att du bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer, krav:

  • Du har en studie- och yrkesvägledarexamen eller annan beteendevetenskaplig examen
  • Du har kunskap om funktionsnedsättningar
  • Du är erfaren och skicklig i samtalsmetodik
  • Du har erfarenhet från arbete på gymnasieskola eller eftergymnasiala utbildningar

Meriterande:

  • Du har arbetat antingen med vägledning eller med stöd till studenter med funktionsnedsättning på högskola
  • Du har erfarenhet av att arbeta med pedagogiskt stöd åt personer med funktionsnedsättning
  • Du är intresserad av teknik och tillgänglighet och hur det kan stötta och utveckla studenter
  • Du har undervisningserfarenhet
  • Du har kunskap och förmåga att uppmärksamma både fysisk och psykisk hälsostatus i möten med unga vuxna för att avgöra lämpligt stöd
  • Du har erfarenhet av att handleda unga vuxna i grupp eller enskilt
  • Du arbetar som specialpedagog eller speciallärare på lägst gymnasienivå

Övrigt:

Anställningen är en tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning kan förekomma.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/217
Kontakt
  • Hanna Johansson, 0520-223692
  • Lars Johansson, 0520-223514
Facklig företrädare
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-60 01 57
  • Susanne Rath, SACO, +46520-223631
Publicerat 2021-10-08
Sista ansökningsdag 2021-10-29

Tillbaka till lediga jobb