Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker universitetslektor i materialteknik med inriktning elfordon!

Institutionen för ingenjörsvetenskap med cirka 150 anställda driver spjutspetsforskning inom produktionsteknik parallellt med kvalificerade ingenjörsutbildningar i tät samverkan med industrin, såväl lokalt som nationellt och internationellt. Våra tekniskt inriktade utbildningar spänner över både grundnivå och avancerad nivå. Institutionen ger också forskarutbildning inom produktionsteknik, där många av doktoranderna är anställda inom industrin. Utbildningsfloran kompletteras av ett brett utbud av fristående kurser inom både det ordinarie utbudet och i form av uppdragsutbildningar för yrkesverksamma.

Utbildning och forskning inom elfordonsutveckling är ett växande område på institutionen och vi söker därför en universitetslektor inom materialteknik med inriktning elfordon som kan bidra till att utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter
Anställningen består huvudsakligen av undervisning och forskning. Undervisning och studenthandledning kan ske på både grund- och avancerad nivå vid institutionens elektroutbildningar. En annan viktig uppgift är att bistå i uppbyggnaden av institutionens forskning inom elfordon där forskningsområdena elektriska drivlinor, batteriutveckling och batteriåtervinning är under uppbyggnad. I arbetsuppgifterna ingår också att utveckla kurser för yrkesverksamma.  Högskolan Västs profil är arbetsintegrerat lärande (AIL) och i linje med profilen innehåller flera av utbildningarna vid institutionen co-op, vilket innebär att studenterna varvar teoretiska studier med betalda arbetsperioder på företag. I anställningen kan det ingå arbetsuppgifter relaterade till co-op, vilket bland annat kan bestå i att vara kontakt gentemot företagen och besöka studenterna under deras arbete. Samverkan med det omgivande samhället är centralt för Högskolan Väst och en viktig uppgift består därför i att skapa och upprätthålla ett kontaktnät med branschen. Handledarskap för forskarstuderande, söka externa medel samt undervisning för yrkesverksamma planeras också ingå i anställningen. Därutöver ingår medverkan i högskolans övriga verksamhet, institutionens utvecklingsarbete, samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav

  • Avlagd doktorsexamen inom materialteknik eller annat närliggande område för anställningens inriktning
  • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom:

  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Dokumenterat god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

  • Yrkeslivserfarenhet av arbete med elektriska drivlinor
  • Praktisk erfarenhet av batteritillverkning och batteriåtervinning
  • Erfarenhet av processmetallurgisk verksamhet
  • Erfarenhet av kurs- och programutveckling inom högre utbildning
  • Erfarenhet av att handleda doktorander

Bedömningsgrunder
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet, samt förmågan att utveckla forskning och utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2021/215 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2021-10-26

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/215
Kontakt
  • Boel Ekergård, 0520223275
  • Håkan Jensen, 0520223473
Facklig företrädare
  • Henrik Johansson, SACO, +46520-22 33 25
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-60 01 57
Publicerat 2021-12-03
Sista ansökningsdag 2021-12-04

Tillbaka till lediga jobb