Högskolan Väst, Institutionen för ekonomi och IT

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker Universitetslektor i industriellt arbetsintegrerat lärande (I-AIL), med inriktning mot industrins kunskapsproduktion och kompetensförändring

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Högskolan Väst. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men en framgångsrik akademi behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov på grund av en forskningsverksamhet i expansion. Välkommen att söka jobb hos oss!

Forskningen vid Högskolan Väst har en stark samverkansprofil med arbetsintegrerat lärande (AIL) som gemensam nämnare. Det bedrivs också en unik forskarutbildning inom just arbetsintegrerat lärande. En av högskolans vitala forskningsmiljöer inom AIL är LINA, lärande i och för det nya arbetslivet.  Inom LINA finns ett kärnområde industriellt arbetsintegrerat lärande (I-AIL) som fokuserar frågor som berör industrins kunskapsproduktion och kompetensförändring.

Högskolan Väst söker universitetslektor i industriellt arbetsintegrerat lärande (I-AIL), med inriktning mot industrins kunskapsproduktion och kompetensförändring med koppling till digitalisering. Anställningen är huvudsakligen förlagd till forskningsmiljön PRIMUS som är en mångvetensakplig forskningsmiljö där teknik och lärande studeras i nya kombinationer för att industrin aktivt ska kunna omforma arbetssätten inför teknikutveckling och nya kompetenskrav. Inom I-AIL bedrivs forskningen genom samproduktion av både akademisk och praktisk eller erfarenhetsbaserad kunskap. Det är i ett socio-tekniskt perspektiv som de nya arbetsvillkoren och digitalisering studeras och därmed aktualiserar frågor kring former och innehåll av kunskapsproduktion och komptensförändring. Förståelsen för villkor, processer och effekter för lärande och kompetenshöjning utgör det övergripande temat för forskning inom I-AIL. Miljön har därmed en tydlig verksamhetsinriktad profil mot samproduktion och lärande i och med organisationer och företag inom produktionsindustrin.

Arbetsuppgifter:
Anställningen är förlagd till Institutionen för Ekonomi och IT, och omfattar i första hand forskning relaterad till PRIMUS och kärnområdet I-AIL. Därtill kommer undervisning/handledning inom relaterat område samt medverkan i högskolans verksamhet och vissa administrativa arbetsuppgifter. Anställningen avser i huvudsak att bedriva forskning. Även undervisning/handledning kan komma att ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst 30 procent av arbetstiden. Inom forskning förväntas du bidra till utvecklingen av forskningen inom I-AIL, med ett lärandeperspektiv på en alltmer digitaliserad produktionsindustri.

Syftet med anställningen är att utveckla modeller och strukturer för att förstå och utvärdara lärande och kunskapsutbyte i  samverkan med industripartners. En övergripande forskningsfråga är: hur utformar man forskningsprojekt i samarbete mellan akademi och industri och vilka parametrar påverkar samarbetet och lärandesultatet? Självständiga och gemensamma arbetsuppgifter inom forskningen består bl a av empirisk datainsamling, analys av tidigare och pågående samarbetsprojekt, utveckla modeller enligt olika scenarier, utforma implementeringsstrategier, utvärdera dessa med olika metoder, skriva rapporter, ansökningar, tidskriftsartiklar samt kommunicera resultat såväl populärvetenskapligt som vetenskapligt, exvis vid projektmöten och konferenser. Detta innebär att man arbetar engagemangsdrivet och förväntas bidra till I-AIL på ett arbetsintegrerat sätt, i nära samarbete med industripartners och kollegor.

Behörighetskrav:
- Avlagt doktorsexamen i ämnena informatik, pedagogik, arbetsvetenskap, sociologi, företagsekonomi eller motsvarande ämne med relevans för arbetsintegrerat lärande i industrisammanhang eller motsvarande vetenskaplig kompetens.
- Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom:
- Förmåga att undervisa på svenska.
- Dokumenterad god samarbetsförmåga.
- Förmåga att genomföra vetenskapliga studier och publiceringar på engelska.
- Förmåga i och erfarenhet av att vara aktivt drivande i forsknings- och utvecklingsprojekt.

Meriterande:
- Meriterande för anställningen är internationella kontaktytor och akademiska nätverk.
- Meriterande är också erfarenhet av planering, initiering, ledning och utveckling av forskning.
- Särskilt meriterande för anställningen är dokumenterad vetenskaplig skicklighet med relevans för kunskapsproduktion och arbetsplatslärande i företag och organisationer.
- Särskilt meriterande för anställningen är dokumenterad erfarenhet av kommunikation och samarbete mellan akademi och industri.
- Särskilt meriterande är erfarenhet av att muntligt och skriftligt (såväl på engelska och svenska) diskutera och presentera forskning i dialog med industri samt i tvärvetenskapliga grupperingar.

Bedömningsgrunder:
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla forskning och utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter.

Övrigt:
Tjänsten är tidsbegränsad till 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning. 

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning. Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. För information kring utformning av ansökan, se riktlinjer för anställning vid Högskolan Väst: www.hv.se/Möt Högskolan Väst/Arbeta hos oss

De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2019/101 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2019-06-17

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/101
Kontakt
  • Thomas Winman, 0520-22 39 43, thomas.winman@hv.se
  • Ulrika Lundh Snis, ulrika.snis@hv.se
Facklig företrädare
  • Tobias Arvemo, SACO, +46520-22 35 05
  • Magnus Andersson, OFR, 0520-22 31 93
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-06-17

Tillbaka till lediga jobb