Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 13 000 studenter och 700 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Beskrivning

Högskolan har internationalisering som utpekat utvecklingsområde, vilket innebär att alla medarbetare bör kunna använda engelska i sitt dagliga arbete. Högskolans förvaltning har också i uppdrag att utveckla mer digitala lösningar inom sina respektive områden. 

Ekonomiavdelningen är en av sju avdelningar som hör till den centrala förvaltningen vid Högskolan Väst. Avdelningen består av 18 medarbetare och har som huvuduppgift att stödja organisationen i ekonomifrågor genom att tillhandahålla ekonomiska beslutsunderlag samt ansvara för den löpande redovisningen. 

Ekonomiavdelningen är indelad i tre arbetsgrupper, en grupp arbetar med stöd i ekonomifrågor till ledningen vid högskolans arbetsenheter, en grupp med externt finansierad verksamhet och den tredje med löpande redovisning och uppföljning. 

Ekonomiavdelningen strävar efter mångfald i arbetsgruppen. Vi har som målsättning att arbeta teambaserat för att främja samarbete och minska sårbarheten inom grupperna. Det innebär att medarbetarna kan få varierade arbetsuppgifter beroende på hur arbetsbelastningen ser ut vid olika tidpunkter. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i teamet som arbetar med löpande redovisning och uppföljning. 

Arbetsuppgifterna inom gruppen består bland annat av:

•    Kontroll och kontering av leverantörsfakturor i e-handelssystemet Visma Proceedo
•    Kundfakturering i ekonomisystemet UBW (Agresso)
•    Redovisning av anläggningstillgångar
•    Månadsavstämningar
•    Administration av studieavgifter för internationella studenter
•    Ansvar för ekonomiavdelningens funktionsmejl
•    Övriga löpande arbetsuppgifter inom avdelningen

Kvalifikationer

•    Lägst gymnasieutbildning inom ekonomiområdet eller annan relevant utbildning
•    Erfarenhet av arbete med grundläggande redovisning
•    Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska

Meriterande

•    Erfarenhet av att arbete med leverantörsfakturor i elektroniska flöden
•    Goda kunskaper i office-paketet, framför allt excel

Vi ser att du är serviceinriktad, ödmjuk, lyhörd och har lätt för att samarbeta samt att du bidrar till ett positivt arbetsklimat i teamet. Det är viktigt att du som person kan arbeta självständigt och att du är noggrann, drivande samt intresserad av att hitta effektiva lösningar i ditt arbete. I perioder är arbetet intensivt, därför är det viktigt att kunna göra prioriteringar.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/113
Kontakt
  • Catharina Lidén, 0520223021
Facklig företrädare
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
  • Carl-Fredrik Miles, SACO-S, 46733-975033
Publicerat 2022-05-24
Sista ansökningsdag 2022-06-15

Inapoi la locuri de munca vacante