Högskolan Väst, Studentstöd och Bibliotek

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst söker avdelningschef för nybildad avdelning vid enheten för studentstöd och bibliotek (SoB)

Beskrivning av verksamheten

Studentstöd och bibliotek fokuserar på stöd till studenter, forskare och lärare. På enheten arbetar bland andra bibliotekarier, studie- och karriärvägledare samt personer som inriktar sig mot stöd till studenter med funktionsnedsättning. Enheten har idag 23 anställda plus flera personer med uppdrag knutna till enheten och är en stark samarbetspartner till institutioner och andra avdelningar inom Högskolan. Vi arbetar utifrån användarnas perspektiv vilket innebär möten med studenter och anställda; i bibliotek, i undervisning, i vägledande samtal eller annan individuell handledning.

Från den 1 januari 2021 kommer högskolans samtliga delar som arbetar med pedagogiskt stöd till lärare och studenter samlas på studentstöd och bibliotek.  Den kommande avdelningen är en av två avdelningar som kommer bildas på studentstöd och bibliotek. Troligt innehåll i den kommande avdelningen är biblioteksverksamheten och Språkvingen men det fastställs först under hösten då internt arbete kommer ske för att fastställa enhetens uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kommer du att ha ett verksamhets- och personalansvar, ansvar för strategiskt arbete att utveckla såväl avdelningen som enhetens verksamhet samt arbeta för att integrera biblioteket i lärosätets utbildnings- och forskningsprocesser. Du kommer att vara direkt underställd chef för enheten och ingå i ledningsgrupp på enheten. Som avdelningschef förväntas du också aktivt delta i och leda olika interna utvecklingsprojekt samt omvärldsbevaka och delta i nationella nätverk inom ramen för avdelningens uppdrag. Inom tjänsten ska du också arbeta operativt som bibliotekarie med uppgifter utifrån din kompetens och enhetens behov.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Du har god kännedom om högre utbildning och forskning samt dess förutsättningar. För arbetet krävs att du har hög kännedom om det arbete lärosätesbibliotek gör inom Öppen vetenskap och forskningsstöd men även ett intresse i bibliotekets breda verksamhet. Du är van att arbeta med förändringsarbete och är intresserad av personalutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsarbete med personalansvar eller arbetat nära chef eller ledningsgrupp.

Ditt chefs- och ledarskap präglas av engagemang både för verksamhetens frågor och för dina medarbetares utveckling och arbetsmiljö. Det är viktigt att du är lyhörd och att dina medarbetare får återkoppling på sitt arbete och känner att du har förtroende för deras förmåga och kompetens. Du är en god lagledare med förmåga att stödja och utmana dina medarbetare.

Du har förmåga att avgränsa och prioritera samtidigt som du är flexibel och kan hantera många olika frågor och ärenden. Du har hög personlig integritet och är intresserad av att arbeta strategiskt och processinriktat med utvecklingsfrågor.

Vi arbetar tillsammans på enheten för att skapa bästa möjliga förutsättningar för högskolans studenter och anställda. För att vara delaktig i att nå våra mål behöver du vara prestigelös, våga fråga och både säga vad du tycker samt kunna lyssna. Vi är en enhet som stöttar varandra.

Vi förutsätter även att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/142
Kontakt
  • Hanna Gadd, bibliotekschef, +46520-22 35 44
Facklig företrädare
  • Susanne Rath, Saco, +46520-22 36 31
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-60 01 57
Publicerat 2020-08-28
Sista ansökningsdag 2020-09-20

Inapoi la locuri de munca vacante