Högskolan Väst, Institutionen för Hälsovetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Institutionen för hälsovetenskap, Högskolan Väst söker två Post-doc inom vårdvetenskap med inriktning arbetsintegrerat lärande

Institutionen för hälsovetenskaps forskning är samlad inom den vårdvetenskapliga forskningsmiljön Lärande och vårdande (LOV) för hållbar hälsa. Forskningen handlar om att främja människors hälsa samt deras upplevelser av hälsa, sjukdom och vård. Begreppen ”Personcentrerad vård” och "Normmedvetenhet" inbegriper, livsvillkor likabehandling, respekt och bekräftelse för att bemöta människors specifika behov. LOV innefattar forskning på olika nivåer, från person till organisation och samhällsstruktur.

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL). Vårdvetenskap med inriktning mot AIL studerar och utvecklar människor som unika aktörer i olika vårdsituationer avseende hälsa, egenmakt inflytande, vårdbehov och resurser. Ämnets forskningsfrågor handlar om lärande och utveckling inom olika vårdverksamheter och vårdutbildningar med stark koppling till det omgivande samhället. Kompetens- professions- och organisationsutveckling studeras för att möta hälso- och sjukvårdens aktuella och framtida behov av yrkeskompetens. För mer information: https://www.hv.se/om-oss/organisation/institutioner/halsovetenskap/amnet-vardvetenskap-med-inriktning-mot-arbetintegrerat-larande/

Arbetsuppgifter
Syftet med anställningen är att genomföra forskning och utbildning, såsom:
- Planering av en studie inom vårdvetenskap med inriktning AIL som dokumenteras i form av en projektplan
- Genomförande av ovanstående planerad studie
- Presentera studiens resultat vetenskapligt i internationell tidskrift och konferens såväl som i populärvetenskapligt sammanhang
- Att tillsammans med kollegor bidra till utveckling av forskningsmiljön LOV, via seminarier, konferenser och nätverksbyggande.
- Undervisningen kommer främst ske inom vårdvetenskap med inriktning AIL på grund- och avancerad nivå, dessutom kan undervisning på forskarutbildningsnivå bli aktuellt.

Former för anställning
Tidsbegränsad (2 år) heltidsanställning (100%). Anställningen kommer vara uppdelad i 80 % forskning och 20 % undervisning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas är den som har avlagd doktorsexamen inom ett område relevant för forskning inom vårdvetenskap med inriktning AIL.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Examen ska vara erhållen senast vid ansökningstillfället.

Den sökande ska kunna uppvisa dokumenterad

  • förmåga att samarbeta och lämplighet i övrigt att fullgöra de arbetsuppgifter som anställningen innefattar samt
  • pedagogisk skicklighet genom undervisning på grund- och avancerad nivå.

För denna anställning krävs dessutom förmåga att undervisa på svenska och/eller engelska. 

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrund vid anställningen ska graden av sådan dokumenterad skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla enligt följande:

  • Särskild vikt läggs vid vetenskaplig skicklighet inom ett område med relevans för forskning inom omvårdnad/vårdvetenskap med inriktning AIL
  • Stor vikt läggs vid dokumenterad pedagogisk skicklighet genom egen undervisning på grund- och avancerad nivå
  • Stor vikt läggs vid dokumenterad samverkan med det omgivande samhället, kommunicera egen forskning och att skapa nätverk
  • Stor vikt läggs vid administrativ kompetens
  • God förmåga att planera, administrera och organisera arbetet
  • God förmåga att hantera krav och motgångar

Meriterande är

  • Att framgångsrikt ha planerat, sökt och erhållit externa forskningsanslag
  • Högskolepedagogisk utbildning om minst 7,5 eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år och avser heltidstjänstgöring. Anställningsstart är 2020-01-01.

Övrigt
I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Vi önskar att ansökan och underlag är på engelska. Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2019/122 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2019-08-18. 

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Anställningstart är 2020-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/122
Kontakt
  • Britt Hedman Ahlström, +46520-22 39 19
Facklig företrädare
  • Christina Karlsson, SACO, +46520-22 39 09
  • Hanna Krusell, OFR, +46520-22 34 31
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Tillbaka till lediga jobb