Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker en professor i materialteknik

Forskningsmiljön Produktionsteknik Väst arbetar med utveckling av produktionsprocesser inom tillverkningsindustrin. Forskningsmiljöns fokusområden är termisk sprutning, svetsning, additiv tillverkning, skärande bearbetning och flexibel industriell automation. Forskningen är till största del externfinansierad och består av ett antal projekt, finansierade av bland annat KK-stiftelsen och Vinnova. Omkring 90 forskare vid Högskolan Väst är verksamma inom forskningsmiljön Produktionsteknik Väst. Utmärkande för Produktionsteknik Väst är forskarnas nära samarbete med industrin. Gruppen finns på Produktionstekniskt Centrum, PTC, som drivs gemensamt av Innovatum Teknikpark, GKN Aerospace och Högskolan Väst. I Produktionstekniskt Centrums lokaler finns ett mycket välutrustat verkstadstekniskt laboratorium som forskarna och deras samarbetspartners använder. Produktionsteknik Väst har ett livligt internationellt samarbete och många utländska medarbetare.

Avdelningen för Svetsteknologi vid Högskolan Väst är den största forskningsgruppen inom svetsteknologi i Sverige med en grupp på ungefär 30 medarbetare som bedriver forskning och utbildning primärt inom processer kopplat till svetsning, additiv tillverkning, processfysik och metallurgi.

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar i första hand handledning av doktorander men planering och utveckling inom masterprogrammet inom Tillverkningsteknik, Svetsteknologi och forskning inom superlegeringsmetallurgi vid Institutionen för Ingenjörsvetenskap kan inte uteslutas. Undervisning inom materialteknik och svetsmetallurgi kommer också att vara centralt. Därutöver ingår medverkan i högskolans verksamhet samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav för anställning som professor:

- Visad pedagogisk skicklighet (4 kap. 3 § HF). Sökande som saknar 
pedagogiska meriter från en akademisk miljö ska ha kompetens likvärdig med 
högskolans behörighetskrav, dock kan den ha uppnåtts på annat sätt än inom 
den akademiska miljön.

- Genomgången högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller 
motsvarande kompetens. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan 
anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför 
utbildningen under anställningens två första år.

- Visad vetenskaplig skicklighet (4 kap. 3 § HF).

 För denna anställning krävs dessutom: 

  • Gedigen erfarenhet av att bedriva självständig forskning som i betydande grad överstiger vad som krävs för docentkompetens enligt praxis inom ämnesområdet.
  • Dokumenterad kompetens och erfarenhet av forskning inom superlegeringar
  • Förmåga att undervisa på engelska 
  • Dokumenterad god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

  • Internationellt erkänd kompetens inom svetsmetallurgi

Bedömningsgrunder: 

Vid Högskolan Väst finns följande generella bedömningsgrunder:

- Pedagogisk skicklighet 
- Vetenskaplig skicklighet
- Samverkansskicklighet
- Administrativ skicklighet
- Ledningsskicklighet
- Annan yrkesskicklighet

Vi bedömning kommer pedagogisk skicklighet att viktas lika och sättas i första hand, och vetenskaplig skicklighet  viktas lika och sättas i andra hand.

Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter. Prövning av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövning av den vetenskapliga/konstnärliga skickligheten vid anställning av professor.

Övrigt:

Anställningen är en tillsvidareanställning.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2023/218 och skickas i två exemplar. För information kring utformning av ansökan, se Anvisning för utformning av ansökan som du hittar här: Högskolan Väst - Arbeta hos oss (hv.se)

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2023-11-22

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/218
Kontakt
  • Per Nylén, refekt, 073–3975061
Facklig företrädare
  • Henrik Johansson, SACO-S, +46520-223325
  • Karl Dahlqvist , OFR, 0520223682
Publicerat 2023-11-01
Sista ansökningsdag 2023-11-22

Tillbaka till lediga jobb