Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker universitetslektor i elektroteknik med inriktning elfordon

Institutionen för ingenjörsvetenskap med cirka 150 anställda driver spjutspetsforskning inom produktionsteknik parallellt med kvalificerade ingenjörsutbildningar i tät samverkan med industrin, såväl lokalt som nationellt och internationellt. Våra tekniskt inriktade utbildningar spänner över både grundnivå och avancerad nivå. Institutionen ger också forskarutbildning inom produktionsteknik, där många av doktoranderna är anställda inom industrin. Utbildningsfloran kompletteras av ett brett utbud av fristående kurser inom både det ordinarie utbudet och i form av uppdragsutbildningar för yrkesverksamma.

Ett växande område inom högskolans prioriterade områden är forskning och undervisning gällande elektriska drivlinor anpassade för fordon och vi söker därför en universitetslektor inom området.

Arbetsuppgifter

Anställningen består huvudsakligen av kursutveckling, undervisning och forskning inom elektroteknik kopplat till elfordon. Undervisning och handledning kan ingå på grund-, avancerad och forskarnivå. En viktig del i arbetet är att bistå i uppbyggnaden av institutionens forskning inom elektriska drivlinor. I arbetsuppgifterna kan även ingå att utveckla och genomföra kurser för yrkesverksamma inom elektroteknik och materialteknik med inriktning elfordon. Samverkan med det omgivande samhället är centralt för Högskolan Väst och en viktig uppgift består därför i att upprätthålla och utveckla vår samverkan med industrin. Att söka externfinansiering ingår som en del i arbetet att utveckla vår forskning. Därutöver ingår medverkan i högskolans övriga verksamhet, institutionens utvecklingsarbete, samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav

  • - Avlagd doktorsexamen i elektroteknik eller annat närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant i förhållande till anställningens arbetsuppgifter.
  • - Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom

  • - Förmåga att undervisa och handleda på svenska och engelska
  • - Dokumenterat god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är

  • - Erfarenhet av kurs- och programutveckling inom högre utbildning
  • - Erfarenhet av undervisning på avancerad- och forskarnivå
  • - Erfarenhet av att handleda doktorander.

Bedömningsgrunder

Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla forskning och utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2022/93 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2022-05-22

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 1
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/93
Kontakt
  • Håkan Jensen, 0520-223473
Facklig företrädare
  • Henrik Johansson, SACO, +46520-223325
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
Publicerat 2022-05-04
Sista ansökningsdag 2022-07-04

Tilbake til ledige stillinger