Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker tekniker inom nätverk och IT-säkerhet

Är din nästa arbetsplats kreativ och utvecklingsinriktad? Vill du vara en del av våra studenters lärandeprocesser? Vill du vara med och påverka framtidens kompetens? Vill du ha frihet under ansvar? Då är det viktigt att du fortsätter läsa annonsen och söker anställning hos oss på Högskolan Väst!

Högskolan Väst har ett teknikerprogram inom nätverksteknik och IT-säkerhet där ungefär en tredjedel av studenterna läser ett påbyggnadsår inom datateknik som genererar en kandidatexamen. Sedan hösten 2018 har vi ett treårigt dataingenjörsprogram med fokus på programmering, nätverksteknik, IoT och cyber security. Därefter finns möjlighet att läsa magister inom Cybersäkerhets, Ai och Automation eller ett masterprogram inom robotik och automation. Vi har även distanskurser inom nätverks-, bitcoin- och blockchainteknik.

Högskolan Väst är sedan 20 år tillbaka ett Cisco Academy Support and Training Center med kvalitets- och utbildningsansvar för instruktörer på cirka 20 Ciscoakademier, varav sex är högskolor/universitet.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ingå i ett team inom datateknik som är specifikt inriktat mot nätverk och IT-säkerhet (NIT). Programmet du ska arbeta inom är populärt och har ett högt söktryck med ett förstaårsintag om ungefär 100 studenter. Området är i ständig utveckling, vilket innebär ett arbete som kräver kontinuerlig uppdatering av kunskap och kompetens. Anställningen kräver också att du är närvarande och tillgänglig för studenter, vilket är en viktig indikator för att de ska lyckas med sina studier.

I rollen som tekniker kommer du att bidra till högskolans verksamhet med din specialistkompetens inom nätverk och IT-säkerhet. Ditt uppdrag kommer vara att utveckla, och vara ansvarig vid laborationer och praktiskt prov. Du kommer att vara en del av studenternas utbildning genom att delta vid seminarier och föreläsningar utifrån din tekniska kompetens. Till anställningen hör också att ansvara för laboratoriemiljöer, programvaror och utrustning. Laborationer sker i huvudsak på svenska men engelska kan förekomma.

Förutom ovanstående uppgifter kommer anställningen också innefatta deltagande vid institutionens övriga aktiviteter, exempelvis avdelnings- och institutionsmöten.

För denna anställning krävs:

 • Högskoleutbildning inom nätverksteknik om minst 120 hp
 • Teknisk kunskap inom ett eller flera av följande områden: operativsystem, Linux, servertjänster. 
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

 • Giltigt industriellt cisco-certifikat för CCNA
 • Arbetslivserfarenhet inom datatekniksområdet och/eller nätverkskommunikation
 • Ett pedagogiskt förhållningssätt
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt
 • Kunskap om datorarkitektur och virtualiseringsmiljöer

Särskilda personliga förmågor:
Vi söker dig som är relationsskapande och har god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen, ser vi också att du är strukturerad, initiativtagande och självgående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. 

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. Sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är högskolan tillhanda senast sista ansökningsdag. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2024/81 och skickas i ett exemplar. För information kring utformning av ansökan, se Anvisning för utformning av ansökan som du hittar här Högskolan Väst - Arbeta hos oss (hv.se).

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2024-08-02

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/81
Kontakt
 • Annabella Loconsole, 0520223228
Facklig företrädare
 • Henrik Johansson, SACO-S, +46520-223325
 • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb