Högskolan Väst, Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 13 000 studenter och 700 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Beskrivning

Enheten Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling fokuserar på stöd till studenter, undervisande personal och forskare. På enheten jobbar exempelvis bibliotekarier, studie- och karriärvägledare, IKT-pedagoger och personer som inriktar sig mot stöd till studenter med funktionsnedsättning. Enheten har ca 35 anställda och är en stark samarbetspartner med institutioner och andra avdelningar inom Högskolan Väst. Vi arbetar med ett tydligt användarperspektiv och jobbar mycket med att möta studenter och forskare; i bibliotek, i undervisning, i vägledande samtal eller annan individuell handledning.  
Vi arbetar i en utvecklingsinriktad organisation där alla funktioner och dess medlemmar ska känna att de har goda förutsättningar att påverka samt känna ägande över sina arbetsuppgifter. 


Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag kommer att bestå av att ge IKT-pedagogiskt stöd till lärare och personal vid Högskolan Väst, samt utveckling av pedagogiska metoder med hjälp av digital teknik. Detta kan ske i form av rådgivning, instruktioner och undervisning inom flexibelt lärande på campus, distans och blended learning. 

I anställningen ingår det att organisera och genomföra workshops och hålla interna utbildningsdagar för personal, samt ge support i frågor kring lärosätets lärplattform. I arbetet ingår en viss omvärldsbevakning kring nya idéer och ny teknik inom det teknopedagogiska fältet i syfte att kunna presentera och introducera det för lärosätets personal. Du kommer också att producera digitalt mediematerial samt agera projektledare eller projektdeltagare i olika former av utvecklingsprojekt kopplat till digitalisering av undervisning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst kandidatexamen inom pedagogik, informatik eller motsvarande med inriktning mot lärande, IKT-utveckling eller media. För att lyckas i rollen krävs flerårig erfarenhet av att arbeta med och driva frågor kring pedagogisk utveckling med stöd av IKT-och mediaverktyg, speciellt utveckling med hjälp av lärplattformar och andra system för pedagogiskt arbete. Vidare söker vi dig som har god pedagogisk kunskap och förmåga, samt erfarenhet av projektarbete och projektledning. 

Du skall även vara van vid att arbeta med webbaserad kommunikation och ha produktionserfarenhet av digitalt mediematerial samt utvecklingsarbete inom det distanspedagogiska fältet. 

Vidare ser vi att du har erfarenhet av att hantera och publicera digitalt material genom olika distributionskanaler samt att du har god kommunikationsförmåga på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. 

Meriterande

Det är meriterande om du kunskap om lärplattformen Canvas då det är ett centralt verktyg för det dagliga arbetet som IKT-pedagog. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med tillgänglighetsanpassning av pedagogiskt material. 

Särskilt meriterande är erfarenhet av att driva pedagogiska utvecklingsprojekt. 

Särskilt meriterande är erfarenhet av att ha arbetat med vuxnas lärande och/eller arbete med flexibel utbildning, distanspedagogik eller nätbaserat lärande. 

Personliga egenskaper

Du är en person som vågar testa oprövad mark och har ett intresse för teknikutveckling och de möjligheter som finns inom yrket. Du är initiativtagande, självgående och kan anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar i nära samarbete med kollegor. Du gillar att prata med människor och har en god förmåga att skapa kontakter och bygga relationer.  

Vi ser gärna att du har; 
-    Ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt, är lyhörd för användarnas behov av att tillhandahålla tjänster inom ditt verksamhetsområde 
-    Erfarenhet av arbete i yttre tjänst med god servicekänsla och fallenhet för utåtriktat arbete 
-    Intresse och engagemang för alla målgrupper samt är intresserad av att arbeta prestigelöst nära verksamheten. 
-    God samarbetsförmåga och lätt för att knyta kontakter, samt förmåga att självständig kunna ta initiativ och genomdriva projekt. 
-    Ett strukturerat arbetssätt och gärna tar ansvar. 

Vi önskar också att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper till både kollegor, och lärare då vårt arbetssätt inom enhten bygger på gott samarbete kollegor emellan. Vi vill att du är med och bidrar till vårt förtroendefulla och utvecklingsinriktade arbetklimat.

 

Villkor

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/122
Kontakt
  • Lars Johansson, 0733-975182
Facklig företrädare
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
  • Carl-Fredrik Miles, SACO-S, 46733-975033
Publicerat 2022-06-07
Sista ansökningsdag 2022-06-28
Logga in och sök jobbet

Terug naar vacatures