Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst erbjuder en spännande och kunskapsintensiv miljö och har ett gott anseende bland studenter och samarbetspartners. Du kommer att vara delaktig i att driva ett förändringsarbete i en sektor som står inför spännande utmaningar. Runt omkring finns ett stort nätverk i en av Sveriges största arbetsgivare.

HR-avdelningen är högskolans gemensamma resurs för alla frågor inom HR. Som HR specialist arbetar du tillsammans med 15 medarbetare och HR-chef.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-specialist ger du ett brett och professionellt stöd inom samtliga HR-processer till våra chefer genom ett konsultativt arbetssätt. Du kommer att arbeta mot en arbetsenhet och delta i ledningsgruppen som en strategisk HR-partner. Du kommer även att arbeta övergripande med arbetsmiljöarbetet och bidra till att verksamheten arbetar systematiskt, förebyggande och professionellt med arbetsmiljö och hälsofrämjande insatser.

Du erbjuds stora möjligheter till utveckling och variation inom arbetsområdet och kommer till en HR-avdelning som präglas av samarbete, öppenhet, glädje och kompetens. Du förväntas att självständigt ansvara för och hantera kvalificerade och ibland svåra processer och arbetsuppgifter, vilket kräver både nyfikenhet och hög kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom beteendevetenskap/hr eller annat område som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms likvärdig och du har flera års erfarenhet av ett brett och kvalificerat HR-arbete. Du ska ha arbetat självständigt som konsultativt stöd till chefer inom bl a rekrytering, arbetsmiljö och lönesättning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö som specialistområde.

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har god samarbetsförmåga och har förmåga att kommunicera dina frågor på ett sätt som skapar förtroende och legitimitet. Som person är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är 2019-01-06

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/289
Kontakt
  • Bettina Johansson, HR-chef , 0520-223094
Facklig företrädare
  • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
  • Hanna Krusell, OFR, 0520-22 34 31
Publicerat 2018-11-16
Sista ansökningsdag 2019-01-06

Terug naar vacatures