Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst erbjuder en spännande och kunskapsintensiv miljö och har ett gott anseende bland studenter och samarbetspartners. Våra strategiskt prioriterade områden för den kommande verksamhetsperioden är digitalisering och internationalisering/inkludering.

Vi söker en erfaren ekonomiassistent till vårt team!

Ekonomiavdelningen är en av åtta avdelningar som hör till den centrala förvaltningen vid Högskolan Väst. Avdelningen består av 14 medarbetare och har som huvuduppgift att stödja organisationen i ekonomifrågor genom att tillhandahålla ekonomiska beslutsunderlag samt ansvara för den löpande redovisningen. Ekonomiavdelningen är indelad i två arbetsgrupper, där den ena arbetar med stöd i ekonomifrågor till ledningen vid högskolans arbetsenheter och den andra med löpande redovisning och uppföljning.

Vi arbetar teambaserat för att främja samarbete och minska sårbarheten inom grupperna. Det innebär att medarbetarna kan få varierade arbetsuppgifter beroende på hur arbetsbelastningen ser ut vid olika tidpunkter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i vårt team som arbetar med löpande redovisning och uppföljning. Arbetsuppgifterna inom gruppen består bland annat av:

  • Kontroll och kontering av leverantörsfakturor i e-handelssystemet Visma Proceedo
  • Hantering av depositioner
  • Hantering av studieavgifter för internationella studenter
  • Handläggning och bokföring av tidredovisning
  • Kundfakturering i ekonomisystemet Agresso
  • Framtagning av underlag och ekonomisk redovisning till externfinansierade projekt
  • Övriga löpande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet

Kvalifikationer

Du ska minst ha gymnasieutbildning inom ekonomiområdet och ha några års erfarenhet av arbete inom ekonomi.

Vi söker dig som har erfarenhet av reskontra och grundläggande bokföring och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med leverantörsfakturor i elektroniska flöden.

Eftersom arbetet innebär mycket kontakter med verksamheten och studenter är det självklart att du är serviceinriktad, ödmjuk och lyhörd. Du har också lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat i teamet.

Vi ser att du har ett lösningsorientrat förhållningssätt och att du tycker om att befinna dig i en föränderlig verksamhet. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och att man självständigt kan utföra sina arbetsuppgifter. I perioder är arbetet intensivt, därför är det viktigt att kunna göra prioriteringar inom teamet.

Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska och du ska kunna använda engelska som arbetsspråk. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i office-paketet, framförallt excel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/333
Kontakt
  • Catharina Lidén, Redovisningsansvarig, 0520-22 30 21
Facklig företrädare
  • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
  • Hanna Krusell, OFR, 0520-22 34 31
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Retour aux postes vacants