Högskolan Väst, Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Beskrivning

Enheten Studiestöd, bibliotek och pedagogisk utveckling fokuserar på stöd till studenter, undervisande personal och forskare. På enheten jobbar exempelvis bibliotekarier, studie- och karriärvägledare, IKT-pedagoger och personer som inriktar sig mot stöd till studenter med funktionsnedsättning. Enheten har ca 35 anställda och är en stark samarbetspartner med institutioner och andra avdelningar inom Högskolan Väst. Vi arbetar med ett tydligt användarperspektiv och jobbar mycket med att möta studenter och forskare; i bibliotek, i undervisning, i vägledande samtal eller annan individuell handledning. 
Vi arbetar i en utvecklingsinriktad organisation där alla funktioner och dess medlemmar ska känna att de har goda förutsättningar att påverka samt känna ägande över sina arbetsuppgifter.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har god känsla för service och trivs i mötet med användare i både fysisk och digital miljö.  I arbetsuppgifterna ingår att möta, vägleda och hjälpa högskolans studenter, medarbetare och övriga besökare, samt delta i bibliotekets utvecklingsarbete. 
Du ingår i våra arbetsgrupper och du är öppen för att prova olika arbetsuppgifter inom verksamheten. En stor del av arbetet kommer att utföras på plats i biblioteket.
Du kommer ingå i en grupp som förvaltar och utvecklar systemstöd för katalog, cirkulation samt bibliotekets e-resurser. En av de främsta arbetsuppgifterna är att tillsammans med bibliotekets medarbetare verka för att kvalitetssäkra arbetsflöden och samlingar, både elektroniska och fysiska, så att de på bästa sätt motsvarar de behov som finns. 
Du deltar även i den dagliga verksamheten i biblioteket vilket innebär att du ger stöd till studenter och personal, både vid vår fysiska informationsdisk, och via våra digitala tjänster. 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har;
-    Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
-    God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, och känner dig bekväm med att växla mellan språken i både tal och skrift.
-    Ett krav är att du har erfarenhet av liknande arbete vid bibliotek.


Personliga egenskaper

Du är en person som vågar testa oprövad mark och har ett intresse för teknikutveckling och de möjligheter som finns inom yrket. Du är initiativtagande, självgående och kan anpassa arbetet efter ändrade förutsättningar i nära samarbete med kollegor. Du gillar att prata med människor och har en god förmåga att skapa kontakter och bygga relationer. 

Vi ser gärna att du har;
-    Ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt, är lyhörd för användarnas behov av att tillhandahålla tjänster inom bibliotekets verksamhetsområde
-    Erfarenhet av arbete i yttre tjänst med god servicekänsla och fallenhet för utåtriktat arbete
-    Intresse och engagemang för alla målgrupper samt är intresserad av att arbeta prestigelöst nära verksamheten.
-    God samarbetsförmåga och lätt för att knyta kontakter, samt förmåga att självständig kunna ta initiativ och genomdriva projekt.
-    Ett strukturerat arbetssätt och gärna tar ansvar.

Vi önskar också att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper till både kollegor och studenter då vårt arbetssätt inom avdelningen bygger på gott samarbete kollegor emellan. Vi vill att du är med och bidrar till vårt förtroendefulla och utvecklingsinriktade arbetsklimat.

Meriterande

Meriterande är flerårig erfarenhet av arbete vid universitet eller högskola. 
Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med bibliotekssystem och e-resurser och har god förståelse för arbetsflöden som är kopplade till dessa. Du får gärna ha erfarenhet av arbete med statistik och systematiskt kvalitetsarbete.

Villkor

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/111
Kontakt
  • Catarina Lindhé, 070-1039878
Facklig företrädare
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
  • Carl-Fredrik Miles, SACO-S, 46733-975033
Publicerat 2022-06-01
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Takaisin avoimiin työpaikkoihin