Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker en professor i kvalitetsteknik 

Logistik och kvalitetsledning har en lång tradition vid Högskolan Väst. Ämnena har ingått i grundutbildning, utbildning på avancerad nivå och i våra i uppdragsutbildningar under många år. Just nu befinner vi oss i en uppbyggnadsfas av ny forskningsmiljö där dessa ämnen är centrala. Området är en viktig brygga mellan forskningsmiljöerna produktionsteknik och arbetsintegrerat lärande (AIL) inom vilka högskolan har forskarutbildningsrättigheter. 

Arbetsuppgifter:

Anställningen består huvudsakligen av undervisning och forskning inom logistik och kvalitetsledning. Centrala arbetsuppgifter kopplat till undervisning är kursutveckling, undervisning och studenthandledning på grund och avancerad nivå. Undervisningen sker på svenska och engelska, såväl på campus som på distans. Programansvar och utbildning för yrkesverksamma kan bli aktuellt. Inom forskningen kommer ett viktigt uppdrag vara att bistå i uppbyggnaden av en forskargrupp där ansökningar av externa forskningsmedel är en viktig del. En ytterligare viktig arbetsuppgift är att utveckla vår internationella samverkan inom forskning och utbildning där även samverkan med näringslivet, exempelvis internationell praktik, hör till. Handledning av forskarstuderande, både akademi-och industridoktorander, planeras också ingå i arbetsuppgifterna.

Högskolan Västs profil är arbetsintegrerat lärande (AIL) där samverkan med det omgivande samhället är centralt varför skapande och upprätthållande av kontaktnät med omgivande samhälle såväl nationellt som internationellt är centralt. I anställningen kan arbetsuppgifter relaterade till Co-op (Cooperative education), vilket innebär att studenterna varvar teoretiska studier med betalda arbetsperioder på företag, komma att ingå i rollen.

Utöver ovanstående ingår medverkan i högskolans övriga verksamhet, institutionens utvecklingsarbete, samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav:

  • Dokumenterad erfarenhet av att bedriva självständig forskning som i omfattning och kvalitet väsentligt överstiger de krav som ställs på docentkompetens enligt praxis för ämnesområdet.
  • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom:

  • Dokumenterad skicklighet att ansöka och leda internationella samarbetsprojekt mellan universitet.
  • Dokumenterad erfarenhet av att bygga upp och leda nationella och internationella samverkansprojekt mellan näringslivet och akademin.
  • Erfarenhet av programansvar.
  • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Administrativ skicklighet.
  • Dokumenterat god samarbetsförmåga.

Meriterande:

  • Erfarenhet av kurs- och programutveckling inom högre utbildning.
  • Erfarenhet av undervisning med digitala verktyg samt utveckling och genomförande av nätbaserad utbildning.
  • Erfarenhet av undervisning på svenska och engelska.
  • Näringslivserfarenhet.


Bedömningsgrunder: 
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Även förmågan att utveckla nationella och internationella kontakter inom näringsliv och akademin samt utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället är en viktig del. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter. 

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg.

De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2022/38 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2022-03-25

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 1
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/38
Kontakt
  • Avdelningschef Håkan Jensen, 0520223473
  • Prefekt Per Nylén, 0520223358
Facklig företrädare
  • Henrik Johansson, SACO, +46520-223325
  • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-600157
Publicerat 2022-03-04
Sista ansökningsdag 2022-04-10

Tillbaka till lediga jobb