Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst erbjuder en spännande och kunskapsintensiv miljö och har ett gott anseende bland studenter och samarbetspartners. Våra strategiskt prioriterade områden för den kommande verksamhetsperioden är digitalisering och internationalisering/inkludering.

Vi söker en driven controller till vårt team

Vår forskningsvolym ökar kraftigt under kommande år och vi behöver därför förstärka vårt team. Ekonomiavdelningen är en av åtta avdelningar som hör till den centrala förvaltningen vid Högskolan Väst. Avdelningen består av 14 medarbetare och har som huvuduppgift att stödja organisationen i ekonomifrågor genom att tillhandahålla ekonomiska beslutsunderlag samt ansvara för den löpande redovisningen. Ekonomiavdelningen är indelad i två arbetsgrupper, där den ena arbetar med stöd i ekonomifrågor till ledningen vid högskolans arbetsenheter och den andra med löpande redovisning och uppföljning.

Vi arbetar teambaserat för att främja samarbete och minska sårbarheten inom grupperna. Det innebär att medarbetarna kan få varierade arbetsuppgifter beroende på hur arbetsbelastningen ser ut vid olika tidpunkter. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i teamet som arbetar med löpande redovisning och uppföljning. Arbetsuppgifterna kommer främst att vara inriktade på våra externt finansierade forskningsprojekt. Arbetet består i huvudsak av följande:

  • Redovisning och rekvirering av externt finansierade projekt till finansiärer
  • Ha kännedom om och hålla dig uppdaterad kring olika finansiärers regelverk
  • Budget och prognos för respektive projekt
  • Ekonomisk uppföljning samt analyser av avvikelser
  • Bokföring och avstämningar, löpande och i samband med bokslut
  • Att vara behjälplig med övrigt förekommande arbetsuppgifter inom avdelningen 

Arbetet sker i nära samarbete med övriga inom arbetsgruppen samt med controllern på respektive arbetsenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av redovisning. Det är meriterande om du har arbetat med redovisning av externt finansierade projekt.

Det är självklart att du har ett lösningsorienterat förhållningssätt och att du har intresse för och tycker om att befinna dig i en föränderlig verksamhet, eftersom utveckling och förändring hör till vår vardag. Då högskolan har ett stort fokus på digitalisering av verksamheten, är det meriterande om du har erfarenhet av detta inom ekonomiområdet. Vi ser att du vill delta i teamets utvecklingsarbete och det är viktigt att du har helhetssyn och är analytisk.

Arbetet kräver att du tycker om att arbeta tillsammans med andra, eftersom du kommer ha många kontaktytor. Då många forskare kommer från andra länder ska du kunna använda engelska som arbetsspråk. Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är också viktigt att du självständigt kan utföra dina arbetsuppgifter. I perioder, t ex vid bokslut, är arbetet intensivt och då är det en förutsättning att du kan ha flera saker på gång samtidigt och att du har förmågan att prioritera i ditt arbete.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i excel. Du bör också vara väl förtrogen med att arbeta i ekonomisystem, gärna Agresso.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/335
Kontakt
  • Catharina Lidén, Redovisningsansvarig, 0520-22 30 21
Facklig företrädare
  • Hanna Krusell, OFR, 0520-22 34 31
  • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-02-03

Takaisin avoimiin työpaikkoihin