Högskolan Väst, förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Kommunakademin Väst är en samverkansarena mellan Högskolan Väst och Fyrbodals 14 kommuner, med uppdrag att bedriva gemensam kunskap och verksamhetsutveckling. Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 12 000 studenter och närmare 600 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi söker en kvalificerad administratör till avdelning Akademi- och ledningsstöd
Avdelningen omfattar ledningsstöd, nämndstöd, juridik, upphandling och inköp, arkiv och registratur. Avdelningens övergripande uppdrag är att utveckla processer och verktyg inom verksamhetsstyrningsområdet, bereda och handlägga ärenden till olika ledningsnivåer, tillhandahålla kvalificerat administrativt stöd till olika ledningsnivåer samt agera konsultativt och operativt stöd till chefer.  

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att vara ett administrativt verksamhetsstöd till vice rektor för AIL och verksamhetsledaren för Kommunakademin Väst. Arbetet är varierat, kräver stor flexibilitet och innefattar såväl kvalificerade som enklare arbetsuppgifter. Du kommer att bereda och handlägga ärenden, koordinera administrativa processer och fungera som ett utredningsstöd.

Du ansvarar för avgränsade utredningsuppdrag, att skriva fram förslag till beslut och att formulera andra typer av dokument. Du ansvarar också för att koordinera och förbereda möten och skriva protokoll. Andra viktiga delar i ditt uppdrag kommer vara att omvärldsbevaka och ta del av aktuell information som rör samverkan mellan högskola och omgivande samhälle. I perioder är det mer intensivt och mycket händer på samma gång vilket gör att det är viktigt att du tycker om att ha flera saker på gång samtidigt, att du är flexibel och kan prioritera i ditt arbete. Du kommer dagligen att vara i kontakt med människor inom ramen för högskolans organisation och kommunerna.

Kvalifikationer
Vi vill att du har:

  • relevant akademisk examen (minst kandidatnivå)
  • några års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och digitala system
  • god förmåga att uttrycka dig muntligt och att producera komplexa skriftliga underlag på svenska
  • goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska 

Det är meriterande om du har kunskap om regelverk inom universitets- och högskolesektorn och/eller kommunal förvaltning.

Som person är du handlingsinriktat och drivs av att skapa nytta. Du är intresserad av att arbeta med servicerelaterade uppgifter, är positiv och flexibel. Du har lätt för att samarbeta och du kan relatera till andra på ett smidigt och lyhört sätt. Samtidigt har du god förmåga att självständigt planera och genomföra arbetet, på ett kvalitetsmedvetet sätt.

Visstidsanställning t.o.m. 2020-12-31.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/295
Kontakt
  • Bibbi Ringsby-Jansson, vicerektor, 0733975029
Facklig företrädare
  • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
  • Hanna Krusell, OFR, 0520-22 34 31
Publicerat 2018-11-26
Sista ansökningsdag 2018-12-12

Takaisin avoimiin työpaikkoihin