Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Beskrivning

Vi söker en handläggare som ska driva, stödja och administrera arbetsuppgifter för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa processerna som hör till utbildning på forskarnivå. Som handläggare har du ansvar att för att bereda och föredra ärenden från behovet identifierats till beslut, åtgärd och kommunikation.

Högskolan Västs styrelse har tagit beslut om att utveckla högskolans två styrkeområden, Arbetsintegrerat lärande och Produktionsteknik, till kompletta akademiska miljöer. Miljöerna ska integrera forskning och utbildning på alla nivåer och därmed blir högskolans två utbildningar på forskarnivå (inom arbetsintegrerat lärande respektive produktionsteknik) en viktig del i den integrationen.

Arbetsuppgifter

Som handläggare för forskarutbildningen är du ett stöd till verksamhetsledaren för den kompletta miljön samt för ämnesrådet i frågor som rör forskarutbildningen. Ditt ansvar är att tillsammans med andra handläggare kvalitetssäkra och driva de administrativa processerna kopplat till forskarutbildningen så att högskolan lever upp till externa krav (lagar och förordning) och att processerna följer interna regler och riktlinjer samt är effektiva och ändamålsenliga. Handläggare bistår med kvalificerat och professionellt stöd genom ett konsultativt arbetssätt och ger information och vägledning till ämnesråd, handledare och doktorander i frågor som rör administration och kvalitetssäkring av processer.

I rollen som handläggare för forskarutbildning arbetar du självständigt, men ingår i ett team av handläggare som jobbar med andra administrativa processer. I din roll arbetar du med att självständigt och i grupp föreslå och driva utvecklingsarbete för att underlätta administrationen kring forskarutbildningen. I rollen kan även begränsat utrednings-, kartläggnings- och analysarbete förekomma, samt samordning, koordinering, utbildning och uppföljning kopplat till forskarutbildningen. Arbetet innebär ett stort eget ansvar och kräver förmåga att självständigt driva arbetet framåt.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat, men inte enbart att:

 • Samordna, granska, kvalitetssäkra och föredra individuella studieplaner
 • I dialog med verksamhetsledare, studierektor och övriga handläggare för forskarutbildning utveckla och förbättra administration av forskarutbildningen
 • Stödja och informera handledare och forskarstuderande om regler och riktlinjer
 • Förbereda progressions- och licentiatseminarier samt disputationer
 • Stödja vid genomförandet av progressions- och licentiatseminarier samt disputationer
 • I dialog med ämnesrådsordförande förbereda möte och ta fram underlag
 • Dokumentera och föra protokoll vid ämnesrådets möte
 • Bistå med underlag, statistik och uppföljning kopplat till forskarutbildningen

 

Kvalifikationer

För att arbeta som handläggare för forskarutbildning krävs: 

 • Relevant akademisk utbildning (lägst kandidatnivå)
 • Erfarenhet av administrativt arbete med utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Högskolans arbete är i stora delar digitalt och anställningen kräver att du har mycket stor vana av att arbeta digitalt, utveckla digitala arbetssätt och att du har lätt att lära dig att arbeta i nya system.

Som person är du självgående, ansvarstagande och strukturerad samt har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann och lyhörd och drivs av att skapa goda förutsättningar för organisationen. Du har god samarbetsförmåga och har förmågan att kommunicera dina frågor på ett sätt som skapar förtroende och legitimitet.

För att trivas i rollen som handläggare för forskarutbildning behöver du vara prestigelös och van att växla mellan rutinartade uppgifter och helt nya uppgifter. Du bör vara beredd på snabba tempoväxlingar med hög kvalitet och trivas med både fasta arbetsuppgifter och att utveckla nya arbetssätt. Det är viktigt att du har en helhetssyn på verksamheten och trivs i en miljö med varie­rande arbetsuppgifter.

Övrigt

Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/60
Kontakt
 • Liselott Lycke, 0733-975079
Facklig företrädare
 • Bent Floberg, SACO-S, 0520-223932
 • Victoria Sjöstedt, OFR, 0721-600157
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb