Högskolan Väst, Institutionen för ekonomi och IT

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker universitetsadjunkt i samhällskunskap med inriktning mot samhällsförändring

Vid institutionen för ekonomi och IT på Högskolan Väst utgör politiska studier och samhällsförändring fokusområde i det tvärvetenskapliga kandidatprogrammet IPPE - Internationella Programmet för Politik och Ekonomi. Programmet ges helt på engelska och ger teoretisk kunskap och praktiska färdigheter som är lämpliga för politiskt-ekonomiskt orienterade yrken inom offentlig förvaltning, organisationer och företag som i en internationell miljö. Arbetsintegrerat lärande (AIL) är en integrerad del av utbildningskonceptet som, i samverkan med civilsamhället, ger studenterna möjlighet att integrera akademisk kunskap med praktiska färdigheter och erfarenheter i arbetslivet.

Forskningen vid Högskolan Väst har en stark samverkansprofil med arbetsintegrerat lärande (AIL) som gemensam nämnare. Vid institutionen utvecklas en långsiktig övergripande FoU-miljö i nära samverkan med offentliga aktörer, regionalt likväl som nationellt och internationellt.  Utvecklingen av FoU miljön - samskapande samhällsförändring – utgör en viktig integrerad del till utbildning och forskning, som också direkt relateras till mastersprogrammet i arbetsintegrerade politiska studier.

Arbetsuppgifter:

  • Undervisning inom IPPE, företrädelsevis med fokus på administration, samhällsstyrning och samhällsförändring, i lokal likväl som internationell kontext.
  • Arbeta som samverkanskoordinator för FoU projekt relaterat till IPPE-programmet inom ramen för FoU miljön av samskapande samhällsförändring.
  • En del av tjänsten kan också innefatta stöd till olika forskningsprojekt inom FoU miljön i form av analys, fältstudier, intervjuer, datainsamling, samt rapport- och artikelskrivande.


Behörighetskrav:
- Avlagt magisterexamen/masterexamen i administration och samhällsstyrning. 
- Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.
- Goda färdigheter i svenska och engelska i såväl tal som text.


För denna anställning krävs dessutom:

- Dokumenterad god samarbetsförmåga och  erfarenhet av att delta och vara aktivt drivande i FoU projekt i samverkan med offentliga aktörer.

- Dokumenterad förmåga och erfarenhet att genomföra strukturerade analyser, rapportskrivning och publicering inom FoU projekt i samverkan med omkringliggande samhälle

- Förmåga att planera, genomföra och utvärdera undervisning samt förmåga att handleda och examinera studenter.

- Förmåga att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat och undervisningsämnets karaktär.

- Ett reflekterande förhållningssätt till studenters lärande och den egna lärarrollen.


Meriterande:

  • Social kompetens att arbeta i olika gruppkonstellationer, vara drivande i organisering av projektarbete, samt förmåga att arbeta självständigt.


Bedömningsgrunder:
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter. 

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. För information kring utformning av ansökan, se riktlinjer för anställning och befordran av lärare vid Högskolan Väst: Högskolan Väst - Arbeta hos oss (hv.se)  De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2021/143 och skickas i ett exemplar.

Institutionen för Ekonomi och IT vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.



Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2021-07-06

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/143
Kontakt
  • Sofie Stenqvist, 0701039840
Facklig företrädare
  • Tobias Arvemo, SACO, +46520-22 35 05
  • Patrik Hassel Einarsson, OFR, +46739854741
Publicerat 2021-06-14
Sista ansökningsdag 2021-07-06

Tillbaka till lediga jobb