Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Arbetsuppgifter
Anställningen omfattar undervisning och studenthandledning inom tillämpningsnära kurser med fokus på elteknik, eldistribution och elmaskinteknik. Undervisning på vårt basår inom matematik och fysik kan även vara aktuellt. Anställningen omfattar dessutom medverkan i högskolans förändringsarbete, utvecklingen av högskolans verksamhet och kontakter med det omgivande samhället, samt administrativa arbetsuppgifter. Undervisningen bedrivs huvudsakligen på svenska.

Behörighetskrav

 För anställning som universitetsadjunkt krävs:

 • Avlagd examen på avancerad nivå, alternativt civilingenjörsexamen, eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom relevant ämnesområde.
 • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För anställning som universitetslektor krävs:

 • Avlagd doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom relevant ämnesområde.
 • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För anställningen krävs dessutom:

 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • God samarbetsförmåga. 

Meriterande för anställningen är:

 • Planering och konstruktion av eldistributionsanläggningar.
 • Intresse och förmåga att integrera teori och praktik.
 • Erfarenhet av beredning, drift och underhåll, kontrollanläggningar och regionnätstationer.

Bedömningsgrunder
Särskild vikt fästes vid graden av vetenskaplig skicklighet, graden av pedagogisk skicklighet, samt förmågan att utveckla utbildningsverksamheten i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skickligheten skall anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter beaktas.

Övrigt:
I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. För information kring utformning av ansökan, se riktlinjer för anställning och befordran av lärare vid Högskolan Väst: www.hv.se/möt Högskolan Väst/arbeta hos oss.

De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer "R 2018/40" och skickas in i ett exemplar.

Ansökan ställs till: 
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2018-02-25.

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, samt försäljare av rekryteringsannonser.Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/40
Kontakt
 • Bo Månsson, 0520-22 32 21
Facklig företrädare
 • Elise Glimsten, OFR, 0520-22 32 55
 • Stig Johansson, SACO, 0520-22 32 12
Publicerat 2018-02-12
Sista ansökningsdag 2018-02-25

Return to job vacancies