Högskolan Väst, Institutionen för ekonomi och IT

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Högskolan Väst söker universitetsadjunkt i samhällskunskap med inriktning mot samhällsförändring

Vid institutionen för ekonomi och IT på Högskolan Väst utgör politiska studier och samhällsförändring och samhällsutveckling fokusområden i de tvärvetenskapliga kandidatprogrammen IPPE - Internationella Programmet för Politik och Ekonomi samt Lantmätarprogrammet med inriktning mot samhällbyggsbyggnad och samhällsplanering.

Avdelningen för Samhällsbyggnad och Samhällsutveckling består av två kandidatprogram och två mastersprogram och vi har cirka 25. Arbetsintegrerat lärande (AIL) är en integrerad del av utbildningskonceptet som, i samverkan med civilsamhället, ger studenterna möjlighet att integrera akademisk kunskap med praktiska färdigheter och erfarenheter i arbetslivet.

Arbetsuppgifter:

Som adjunkt i samhällskunskap deltar du i FoU-projekt och i undervisning på våra olika kurser. Undervisningen sker främst på IPPE - Internationella Programmet för Politik och Ekonomi samt Lantmätarprogrammet med inriktning mot samhällbyggsbyggnad och samhällsplanering men även inom uppdragsutbildningar. Undervisningen kan vara både campus- och nätbaserad, på både svenska och engelska. Anställningen kan innebära att du både är kursansvarig och examinator på kurser. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka, ta ansvar och utveckla kurser och program och att vara aktiv i det utvecklingsarbete som pågår på avdelningen. I tjänsten ingår även tid för kompetensutveckling och forskning.

Forskningen vid avdelningen har en stark samverkansprofil med arbetsintegrerat lärande (AIL) som gemensam nämnare. Utvecklingen av FoU miljön - samskapande samhällsförändring – utgör en viktig integrerad del till utbildning och forskning, som också direkt relateras till mastersprogrammet i arbetsintegrerade politiska studier.


Behörighetskrav:
- Avlagt magisterexamen i samhällskunskap gärna med inriktning mot samhällsutveckling och samhällsförändring eller i annat relevant ämne för anställningen.
- Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom:

- God analytisk förmåga
- Förmåga att arbeta självständigt
- Dokumenterad god samarbetsförmåga.
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Meriterande:
- Dokumenterad god samarbetsförmåga och erfarenhet av att delta och vara aktivt drivande i FoU projekt i samverkan med offentliga aktörer
- Dokumenterad förmåga och erfarenhet att genomföra strukturerade analyser, rapportskrivning och publicering inom FoU projekt i samverkan med omkringliggande samhälleBedömningsgrunder:
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Institutionen för Ekonomi och IT eftersträvar jämställdhet och mångfald inom samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder. För oss är det självklart med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera arbete med ett aktivt föräldraskap.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2022/138 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2022-07-12

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/138
Kontakt
  • Thomas Winman (prefekt), 0520-223943
  • Jonas Sjögren , 0520223587
  • Sofie Stenqvist (HR), sofie.stenqvist@hv.se
Facklig företrädare
  • Magnus Andersson, OFR, 0520-223193
  • Tobias Arvemo, SACO, 0520223505
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-07-12

Tilbage til Ledige stillinger