Högskolan Väst, Institutionen för ingenjörsvetenskap

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst söker universitetslektor industriell ekonomi

Arbetsuppgifter

Anställningen består huvudsakligen av undervisning och forskning inom industriell ekonomi. Centrala arbetsuppgifter kopplat till undervisning är exempelvis kursutveckling på grund och avancerad nivå, handledning på grund och avancerad nivå och programansvar. Även arbetsuppgifter kopplat till kurser för yrkesverksamma inom området kan förekomma. Inom forskningsverksamheten kommer ett viktigt uppdrag vara att bistå i uppbyggnaden av institutionens forskning inom industriell ekonomi. Handledarskap för forskarstuderande kan komma att bli aktuellt.

Högskolan Västs profil är arbetsintegrerat lärande (AIL). Samverkan med det omgivande samhället är centralt för Högskolan Väst och en viktig uppgift består därför i att skapa och upprätthålla ett kontaktnät med branschen. I linje med högskolans profil innehåller flera av utbildningarna vid institutionen för ingenjörsvetenskap co-op (cooperative education), vilket innebär att studenterna varvar teoretiska studier med betalda arbetsperioder på företag. I anställningen kan arbetsuppgifter relaterade till co-op komma att ingå, vilket exempelvis kan bestå av att vara länken mellan högskolan och näringslivet och att besöka studenterna under deras arbete på företagen.

Utöver ovanstående ingår medverkan i högskolans övriga verksamhet, institutionens utvecklingsarbete, samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav

 • Avlagd doktorsexamen inom industriell ekonomi eller annat närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant i förhållande till anställningen.
 • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom:

 • Erfarenhet av undervisning inom högre utbildning.
 • Dokumenterat god samarbetsförmåga.
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av att vara programansvarig på grund- eller avancerad nivå.
 • Erfarenhet av kurs- och programutveckling inom högre utbildning.
 • Erfarenhet av undervisning med digitala verktyg.
 • Erfarenhet av utveckling av nätbaserad utbildning.
 • Erfarenhet av att skriva ansökningar och erhålla forskningsanslag.

Bedömningsgrunder
Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla forskning och utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2021/3 och skickas i ett exemplar.

För information kring utformning av ansökan, se riktlinjer för anställning och befordran av lärare vid Högskolan Väst: https://www.hv.se/om-oss/arbeta-hos-oss/

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2021-01-29

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 1
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/3
Kontakt
 • Håkan Jensen, 0520223473
Facklig företrädare
 • Henrik Johansson, SACO, +46520-22 33 25
 • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-60 01 57
Publicerat 2021-01-08
Sista ansökningsdag 2021-01-29

返回职位空缺页面