Högskolan Väst, Förvaltningen

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst söker Studentmedarbetare IT-support - Servicecenter 

Högskolans IT-avdelning tillhandahåller IT-relaterade tjänster för studenter och anställda vid Högskolan Väst. Avdelningen består av drygt 22medarbetare som är indelade i tre verksamhetsområden, System/ Drift, Klient/Support, Systemutveckling samt IT-verksamhetsutveckling, med en gruppledare för varje område.

Vill du omsätta dina nyvunna teoretiska kunskaper i praktiken, skaffa ovärderlig erfarenhet och samtidigt dryga ut plånboken. Om du läser en IT-relaterad utbildning, har utstrålning, humor och ser lösningar istället för problem så har vi jobbet för dig. Nu finns möjlighet att vara högskolans ansikte utåt och stärka upp i vårt ServiceCenter.

Vi har behov att temporärt, vissa dagar kunna stärka upp i vårt Servicecenter med att leverera IT-relaterad service och support direkt till studenter, personal och besökare. Arbetsuppgifterna är breda och varierande, de flesta ärenden löses på plats medan andra vidarebefordras till rätt funktion inom högskolan med hjälp av vårt ärendehanteringssystem. Ärenden inkommer via telefon, mail och besök i vårt Servicecenter. Då arbetet innebär löpande kontakter mot våra studenter, besökare och medarbetare ställer det krav på en god servicekänsla. Vi ser därför att du som har lätt för att hålla många bollar i luften, är strukturerad, kvalitetsmedveten och stresstålig skulle passa bra för rollen.

Det är inte nödvändigt med några djupgående teknikkunskaper utan snarare ett positivt och nyfiket synsätt på teknik. Merparten av ärendena är återkommande och man lär sig snabbt att hantera dom. Du kommer initialt få sitta med erfarna tekniker tills du känner dig tillräckligt varm i kläderna för att ta över.

Vi söker två till tre studenter som läser utbildningar relaterade till arbetsområdet. Tillsammans kommer ni att bilda en pool för att dela på uppdraget att vid överenskomna tillfällen stärka upp i vårt servicecenter.

Kvalifikationer

 • HV-student – pågående utbildning inom relaterat område.
 • Kunskapsområden som är bra att ha erfarenhet från:
  • Windows och Mac
  • Microsoft Office
  • Bärbara datorer
  • Mobila enheter
 • Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och en god datorvana.
 • Utåtriktad och har lätt att prata med människor.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och social kompetens.

Som person tror vi att du är en proaktiv problemlösare och förstår värdet av god service. Du gillar att jobba i team/grupp såväl som självständigt. Du är ansvarstagande, ordningsam och lyhörd inför andras idéer. Givetvis brinner du för att utveckla dina kunskaper vidare och hålla dig uppdaterad. Eftersom jobbet innebär många kontakter med användare är det viktigt att du är bekväm i olika situationer och kan bemöta kunder på ett bra sätt.

Arbetstid halvdagspass, för eller eftermiddag mellan 08:00-12:30 alt 12:30-16:30

Anställningsform Deltidsanställning vid sidan av pågående programstudier.

Anställningens omfattning specifika dagar/timmar enligt överenskommelse, max 25% av heltid

Sista ansökningsdag 2018-12-09

Lön 120 kr/h

Kontakt Rickard Norén, IT-chef, 0733-975111, rickard.noren@hv.se

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg.

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt ö.k
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/273
Kontakt
 • Rickard Norén, Avdelningenschef, 0520-223197
Facklig företrädare
 • Sandra Öhrström, OFR, 0520-22 38 24
 • Carl-Fredrik Miles, SACO, 0520-22 32 41
Publicerat 2018-11-20
Sista ansökningsdag 2018-12-09

返回职位空缺页面